Beroemdheden die hebben geleefd met verborgen gezondheidsproblemen

Beroemdheden die hebben geleefd met verborgen gezondheidsaandoeningen

Iedereen moet zich zorgen maken over zijn geestelijke en lichamelijke gezondheid – zelfs beroemdheden. Sommige beroemdheden hebben zelfs hun platform gebruikt om hun eigen gezondheidstoestand te bespreken, bewustzijn te creëren en zich in te zetten voor filantropie. Deze beroemdheden hebben allemaal openheid gegeven over leven met gezondheidsproblemen, zowel in hun dagelijks leven als op hun werk in Hollywood.

David Beckham

We denken vaak dat atleten in perfecte conditie zijn. Veel atleten hebben echter net als ieder ander beroep te maken met chronische gezondheidsproblemen. Voetbalster David Beckham heeft bijvoorbeeld astma.

David Beckham

Hij heeft er niet veel over gesproken, maar zijn agent heeft wel verteld dat hij al sinds zijn kindertijd astma heeft en dat de voetbalster hoopt jonge atleten te inspireren. Afgezien van deze erkenning heeft Beckham het onderwerp niet aangeroerd, maar hij blijft zijn trainingsroutines delen, zelfs sinds hij het veld heeft verlaten.

George Clooney

George Clooney is een van de bekendste acteurs in Hollywood. Helaas liep hij tijdens het filmen van Syriana een ernstige blessure aan zijn wervelkolom op, wat leidde tot blijvende pijn. Clooney beschreef het als “de meest ondraaglijke pijn die ik ooit heb meegemaakt”.

George Clooney

Later beschreef hij zijn werk met een pijnconsulent aan GQ: “In principe is het idee dat je probeert je pijngrens te resetten. Want wat er vaak gebeurt met pijn is dat je constant rouwt om hoe het vroeger voelde”, en hij beschreef het moment dat het werkte als een “euforie”.

Alyson Stoner

Alyson Stoner is eerlijk geweest tegen fans over een aantal van haar persoonlijke ervaringen met angst, depressie en een eetstoornis.

Alyson Stoner

Over haar reis naar geestelijke gezondheid vertelde Stoner aan POPSUGAR: “De fundamentele verandering die plaatsvond was het loslaten van het idee dat mijn lichaam een project is dat moet worden voltooid of een object dat moet worden gerepareerd.” Stoner is ook een platform begonnen dat Movement Genius heet, om zowel fysieke als mentale gezondheidsproblemen aan te pakken.

Venus Williams

Venus Williams is een meester op de tennisbaan. De atlete deelde in 2011 dat ze het syndroom van Sjogren heeft, waardoor Williams de U.S. Open van 2011 moest missen.

Venus Williams

Williams is openhartig geweest over haar strijd voor een diagnose. Ze heeft zeven jaar met verslechterende symptomen moeten leven voordat ze de diagnose kreeg. Ze vertelde aan Prevention.com: “Helaas is dat typisch voor mensen met een auto-immuunziekte. Ze krijgen een verkeerde diagnose of zijn te ziek om te functioneren. Er werd letterlijk professioneel tennis van me afgenomen voordat ik de juiste diagnose kreeg.”

Claire Foy

Claire Foy is een andere ster die openhartig is geweest over haar ervaring met angst, iets waar ze naar eigen zeggen al sinds haar kindertijd mee worstelt.

Claire Foy

Ze vertelde The Guardian Weekend: “Als je angstig bent, ben je bang om – ik weet het niet – de weg over te steken. Het heeft niets te maken met iets dat logisch lijkt. Het gaat puur om dat gevoel in je maag.” Ze vervolgde: “Het is mijn geest die met duizend slagen per seconde werkt en wegloopt met een gedachte.”

Tom Hanks

Tom Hanks is een van de bekendste en meest geliefde acteurs in Hollywood. Zijn naam trekt grote mensenmassa’s naar vrijwel elke film waarin hij speelt.

Tom Hanks

De acteur deelde mee dat in 2013 Type 2 Diabetes bij hem werd vastgesteld. Hanks onthulde dat hij bijna twintig jaar te maken heeft gehad met hoge bloedglucosewaarden voordat hij de diagnose kreeg. Hij besprak de aandoening voor het eerst in het openbaar met David Letterman in de Late Show With David Letterman.

Lady Gaga

Lady Gaga staat bekend om haar energieke optredens en heeft ook openheid gegeven over haar ervaring met fibromyalgie.

Lady Gaga

Gaga vertelde ooit aan Vogue: “Ik raak zo geïrriteerd door mensen die niet geloven dat fibromyalgie echt is. Voor mij, en ik denk voor vele anderen, is het echt een cycloon van angst, depressie, PTSS, trauma en paniekstoornis, die allemaal het zenuwstelsel in overdrive zetten, met zenuwpijn als gevolg. Mensen moeten meer medeleven tonen. Chronische pijn is geen grapje. En het is wakker worden zonder te weten hoe je je gaat voelen.”

Hugo Weaving

Als je Hugo Weaving niet van naam herkent, dan herken je zijn werk zeker van The Matrix en The Lord of the Rings. Weaving heeft ook openhartig verteld over zijn leven met epilepsie.

Hugo Weaving

Hij vertelde The Guardian: “Ik kreeg de diagnose epilepsie toen ik 13 was en had één keer per jaar aanvallen tot ik 40 was. Toen stopten ze gewoon. Bij elke aanval was mijn laatste gedachte altijd: ‘Ik ga dood’.” Weaving kreeg de diagnose in 1973.

Seal

Zanger Seal heeft gesproken over zijn ervaring met een vorm van lupus die bekend staat als discoïde lupus erythematosus of kortweg DLE.

Seal

Seal vertelde Yahoo!: “Mijn lupus begon toen ik 21 was. Het is niet zo ernstig als systemische [lupus], die de organen aantast.” Hoewel Seal’s DLE in remissie is deelde hij laatst mee, hij heeft zijn vroegere zelfbewustzijn over de littekens die het achterliet op zijn gezicht besproken, maar zei: “Maar toen realiseerde ik me snel dat dit lichaam niet is wie we zijn. Ik ben er licht vanaf gekomen.”

Selma Blair

Multiple sclerose (MS) tast de hersenen en het centrale zenuwstelsel zwaar aan, wat leidt tot een groot aantal symptomen. In 2018 deelde Selma Blair dat ze de diagnose MS had gekregen.

Selma Blair

Ze zei in een Instagram post: “Ik ben gehandicapt. Ik val soms. Ik laat dingen vallen. Mijn geheugen is wazig. En mijn linkerkant vraagt om aanwijzingen van een kapotte GPS. Maar we doen het. En ik lach en ik weet niet precies wat ik zal doen, maar ik zal mijn best doen.”

Lena Dunham

Endometriose is een chronische aandoening waarbij het weefsel in de baarmoeder naar buiten groeit. Lena Dunham heeft veel verteld over haar ervaring met deze aandoening.

Lena Dunham

Ze vertelde Cosmopolitan UK: “Het hebben van endometriose heeft een heel interessant effect gehad op mijn relatie met mijn lichaam. Pijn zorgt er niet per se voor dat je je sexy voelt; pijn zorgt er niet voor dat je je mooi voelt, maar op een andere manier heeft het me gedwongen om echt eigenaar te worden van mijn lichaam en mijn behoeften te uiten.”

Jack Osbourne

Jack Osbourne verscheen voor het eerst op tv in de realityshow van de familie Osbourne, waarin zijn vader – muzikant Ozzy Osbourne – centraal stond.

Jack Osbourne

Jack Osbourne deelde mee dat hij in 2012 de diagnose MS heeft gekregen. Osbourne vertelde aan Everyday Health, “Ik voelde een rare verplichting” om over MS te praten, en legde uit: “Ik sta in de publieke belangstelling en ik dacht dat mensen er echt baat bij zouden hebben.” Hij voegde er ook aan toe: “Veel jongere mensen zijn nerveus om erover te praten vanwege het stigma dat eraan kleeft.”

Jada Pinkett Smith

Jada Pinkett Smith kreeg in 2018 de diagnose alopecia. Zoals veel facetten van haar persoonlijke leven, heeft ze over haar ervaring gesproken op Red Table Talk.

Jada Pinkett Smith

Ze beschreef het uitvallen van haar haar als: “Het was een van die momenten in mijn leven dat ik letterlijk trilde van angst.” Ze herkaderde het echter door te zeggen: “De hogere macht neemt zoveel van mensen…en jeetje, als de hogere macht je haar wil afnemen…is dat het?” Ze vervolgde: “Toen ik het vanuit dat perspectief bekeek, werd ik er echt rustig van.”

Carrie Ann Inaba

Net als Venus Williams heeft Carrie Ann Inaba gesproken over haar diagnose van het syndroom van Sjorgen. Dit kwam zes jaar nadat ze haar diagnose van wervelkanaalvernauwing besprak.

Carrie Ann Inaba

De ster heeft gesproken over het omgaan met de chronische pijn van deze aandoeningen en zei: “Als je chronische pijn hebt, raak je uitgeput omdat je lichaam de hele tijd tegen deze pijn vecht. Pijn steelt je leven. En het is verborgen, dus mensen kunnen het niet zien of begrijpen.”

Cara Delevingne

Psoriasis is een huidaandoening waar Cara Delevingne de afgelopen jaren open over is geweest. Het model kreeg aandacht omdat ze haar psoriasis niet bedekte tijdens het Met Gala van 2022.

Cara Delevingne

Ze vertelde Glamour: “Ik heb altijd over mijn psoriasis gepraat, dus het was niet nieuw. Maar ik ben nog nooit zo naakt in het openbaar geweest.” Ze voegde er ook aan toe: “Maar toen herinnerde ik me dat het niet goed is voor mijn huid en dat veel mensen met psoriasis leven. Het is niet mooi om te hebben – maar je moet er ook trots op zijn.”

Kim Kardashian

Delving is niet het enige model dat psoriasis heeft. Mode-icoon en realityster Kim Kardashian heeft zelfs openheid van zaken gegeven over haar ervaring met deze aandoening.

Kim Kardashian

In eerdere afleveringen van de show van haar familie leek Kardashian van streek door de aandoening, maar ze deelde dat ze er inmiddels mee in het reine is gekomen. Ze schreef over het onderwerp op haar website: “Ik hoop natuurlijk altijd op genezing, maar ondertussen leer ik het te accepteren als een deel van wie ik ben.”

Anthony Anderson

Anthony Anderson is bekend van zijn rollen in shows als Black-ish. Anderson heeft ook diabetes type 2.

Anthony Anderson

Anderson vertelde Everyday Health: “Ik ben er in het begin niet zo serieus mee omgegaan als ik had moeten doen. Ik luisterde, maar implementeerde het pas veel later echt in mijn leven.” Hij zei ook: “Uiteindelijk heb je dat moment in je leven, die openbaring, waarop je denkt: ‘Wat moet ik doen om dit te veranderen?'”

Gisele Bündchen

Angststoornissen en paniekaanvallen kunnen veel leed veroorzaken in iemands leven. Dit is iets waar Gisele Bündchen over heeft gesproken.

Gisele Bündchen

Ze vertelde People hoe ze het gevoel had dat haar positie in het leven haar het gevoel gaf dat ze deze dingen niet kon voelen. “Ik had het gevoel dat ik me niet slecht mocht voelen. Maar ik voelde me machteloos. Je wereld wordt kleiner en kleiner en je kunt niet ademen, wat het ergste gevoel is dat ik ooit heb gehad.”

Nick Cannon

Beroemdheid Nick Cannon is nogal open geweest over zijn ervaring met Lupus. Cannon kreeg de diagnose in 2012. In een gesprek met WebMD zei Cannon: “Ik zie er niet per se ziek uit, maar er zijn momenten dat ik wakker word en me niet kan bewegen. Het is een zware ziekte.”

Nick Cannon

Hij voegde er later aan toe: “Ik ben net zo levendig en vrolijk en opwindend als ik ooit ben geweest, zo niet meer nu ik de ziekte heb. Ik zie het als een zegen, niet als een vloek. Ik heb lupus, lupus heeft mij niet.”

Dan Reynolds

Dan Reynolds is vooral bekend als zanger en frontman van de band Imagine Dragons. Reynolds werd gediagnosticeerd met ankyloserende spondylitis, wat hij in 2015 onthulde.

Dan Reynolds

Reynolds was aanvankelijk terughoudend om over zijn AS te praten, maar deelde met Healio News, “Voor mijn diagnose was het zo erg dat ik me soms niet op het podium kon bewegen,” voegde hij er ook aan toe, “Maar nu kan ik een gezond, sterk leven leiden en het soort dingen doen die ik wil doen” sinds ik over de diagnose hoorde.

Kristen Bell

Kristen Bell sprak over haar angst en depressie in een video voor de #MyYoungerSelf-campagne voor het Child Mind Institute.

Kristen Bell

Ze adviseerde: “Laat je niet misleiden door het spel van perfectie dat mensen spelen. Ze streven naar een bepaalde esthetiek en alles ziet er zo mooi uit en mensen lijken geen problemen te hebben. Iedereen is menselijk. Iedereen heeft problemen. Iedereen voelt zich wel eens vies van binnen. Je verdient het om je net zo mooi te voelen op de dagen dat je geen make-up draagt en de dagen dat je niet doucht en de dagen dat je je depressief voelt.”

Lil Wayne

Veel beroemdheden, vooral degenen die veel live optreden, hebben vaak te maken met hun gezondheidsproblemen in de publieke belangstelling.

Lil Wayne

In 2013 maakten fans zich zorgen toen Lil Wayne drie aanvallen vlak na elkaar kreeg. De rapper was er snel bij en vertelde de fans: “Dit is niet mijn eerste, tweede, derde, vierde, vijfde, zesde, zevende aanval. Ik heb een heleboel aanvallen gehad. Jullie horen er alleen nooit over.”

Yolanda Hadid

Yolanda Hadid is een van de sterren van Real Housewives of Beverly Hills en moeder van model Bella Hadid en Gigi Hadid.

Yolanda Hadid

Yolanda heeft de ziekte van Lyme, iets waar ze nogal open over is geweest. Ze legde de aandoening uit aan People: “Er zijn zware dagen waarop je 12 uur slaapt, om 11 uur wakker wordt en niet uit bed kunt komen, met ernstige gewrichtspijn, hersenmist en angst. Er zijn veel symptomen die je van buiten niet ziet, maar die je van binnen op de knieën dwingen.”

Bella Hadid

Net als haar moeder heeft ook Bella Hadid de ziekte van Lyme. Het model heeft gezegd dat haar ziekte van Lyme “in al mijn gewrichten zit en tot in mijn hersenen gaat.”

Bella Hadid

Bella Hadid sprak ooit met People over haar ervaring met de ziekte van Lyme en zei: “Het leven is niet altijd wat het aan de buitenkant lijkt en het moeilijkste deel van deze reis is om beoordeeld te worden op hoe je eruit ziet in plaats van hoe je je voelt.”

Alan Jackson

Hoewel Country Hall of Famer Alan Jackson al meer dan tien jaar vecht tegen een erfelijke ziekte, maakte hij die kennis pas in 2021 bekend. Hij heeft te maken gehad met een neuropathie en neurologische aandoening genaamd de ziekte van Charcot-Marie-Tooth.

Alan Jackson

Hoewel de ziekte geen invloed heeft op zijn levensverwachting, leidt het wel tot extreme bewegingsmoeilijkheden. “Het heet CMT, ironisch genoeg, omdat CMT een groot deel van mijn carrière uitmaakte,” deelde hij met zijn fans.

Montel Williams

Montel Williams is een bekende talkshowhost, maar het runnen van zijn show was niet altijd gemakkelijk, mede dankzij enkele gezondheidsproblemen.

Montel Williams

Williams vertelde dat hij tijdens de uitzending probeerde om door de pijn heen te komen en tijdens het reclameblok even pauze nam. Hij vertelde Oprah: “[Ik] liet het gaan, concentreerde me opnieuw, kwam terug en ging zitten en deed een ander interview met iemand. Dat deed ik elke dag.” In de jaren 90 werd bij Williams multiple sclerose vastgesteld.

Gina Rodriguez

Gina Rodriguez was 26 toen bij haar de ziekte van Hashimoto werd vastgesteld, een aandoening die de schildklier zwaar aantast.

Gina Rodriguez

Rodriguez sprak met SELF Magazine over haar diagnose en zei: “Tot in het diepst van mijn wezen weet ik hoe het is om het gevoel te hebben dat ik dit op geen enkele manier kan winnen, dus waar moet ik beginnen?” Ze zei echter: “Als je zegt, alleen vandaag, ga ik hiervoor kiezen omdat ik weet dat ik me er beter door ga voelen, dan is dat niet zo’n gekke Mount Everest.”

Prins Charles

Onlangs is het mensen opgevallen dat de vingers van prins Charles opgezwollen lijken te zijn – wat waarschijnlijk komt door artritis. Volgens Dr. Nye, hoofddocent aan de Universiteit van Chester, is artritis een “veel voorkomende aandoening bij 60-plussers”.

Prins Charles

“Het treft vaak drie belangrijke gebieden in de hand – het duimgewricht of een van de gewrichten in de vingers. Vingers worden meestal stijf, pijnlijk en gezwollen en hoewel medicatie kan helpen tegen de pijn, kan de zwelling blijven.”

Evanna Lynch

Harry Potter fans herkennen Evanna Lynch misschien het beste van haar rol als Luna Lovegood. Ze is ook openhartig geweest over haar ervaring met een eetstoornis.

Evanna Lynch

De actrice vertelde Entertainment Tonight: “Je moet constant kiezen tussen het negatieve stemmetje in je hoofd dat je vertelt dat je overal vreselijk in bent, dat je waardeloos bent en het stemmetje dat zegt: ‘Nee, ik kan iets zijn’. Dat is wat het werk elke dag is.” Ze voegde eraan toe: “Gewoon de keuze maken om te zeggen: ‘Ik ga voor liefde kiezen’.”

Bono

De zanger van U2, Bono, staat erom bekend dat hij een zonnebril draagt als hij in het openbaar verschijnt. Dit is niet alleen zijn gevoel voor stijl.

Bono

Bono heeft onthuld dat hij een zonnebril draagt vanwege een drie decennia durend gevecht met glaucoom. De muzikant vertelde het publiek van The Graham Norton Show dat de zonnebril zijn ogen helpt beschermen nadat de aandoening lichtgevoeligheid begon te veroorzaken, wat niet heel ongewoon is bij glaucoom.

Allan Houston

Allan Houston was een NBA-ster die nu algemeen manager is van de Westchester Nicks nadat hij met pensioen ging vanwege chronische artritis. De atleet heeft sindsdien veel moeite gedaan om het bewustzijn te vergroten.

Allan Houston

Hij nam zelfs deel aan de Endo Pharmaceuticals 2011 “Apply Yourself!” campagne. Over het accepteren van zijn pensioen zei hij: “Ik heb alles gedaan wat ik kon om terug te komen en mijn carrière af te maken zoals ik graag had gewild. Maar de blessure liet me dat niet toe. Dit is voor mij het juiste moment om verder te gaan.”

Toni Braxton

R&B muzikante Toni Braxton onthulde in 2008 dat ze lupus had. In de loop der jaren is ze haar fans blijven informeren over haar gezondheid.

Toni Braxton

Ze vertelde het tijdschrift Prevention: “Ik was versteend, depressief en bang, maar ik realiseerde me dat ik mijn leven moest veranderen. Ik mag dan wel lupus hebben, maar ik besloot dat ik geen slachtoffer wilde zijn. Nu luister ik naar mijn lichaam.” De ster heeft ook gesproken over het effect dat lupus heeft gehad op haar carrière, waardoor optreden soms moeilijker is.

Bret Michaels

Bret Michaels is bij velen bekend als de frontman van Poison. Michaels deelde later in zijn carrière dat hij Type 1 Diabetes had toen hij zes jaar oud was.

Bret Michaels

De beslissing om dit te delen kwam nadat de zanger instortte op het podium in 1987, wat leidde tot een stortvloed van geruchten over zijn gezondheid. Michaels heeft veel liefdadigheidswerk gedaan met betrekking tot diabetes en vertelde Yahoo! News, “Ik ben in elkaar geslagen, maar ik heb me nooit verslagen gevoeld.”

Alyssa Milano

Alyssa Milano heeft al eerder over haar postnatale depressie en gegeneraliseerde angststoornis gesproken. Ze schreef zelfs een essay voor TIME.

Alyssa Milano

Ze zei: “Het zit zo met psychische aandoeningen: je ziet er niet altijd ziek uit en de antwoorden zijn niet altijd duidelijk of zwart-wit, maar we moeten deze uitdagingen niet aangaan door nog meer hindernissen op te werpen voor Amerikanen die de zorg hard nodig hebben. Ik had het geluk dat ik de middelen en de verzekering had om de hulp en steun te krijgen die ik nodig had. Wat gebeurt er met die moeders die niet het soort steun krijgen dat ik kreeg?”

Sam Faiers

Sam Faiers is bekend van haar werk in Mummy Diaries en was te zien in Celebrity Big Brother. Tijdens de opnames van Big Brother werd ze ziek.

Sam Faiers

Kort daarna deelde ze het nieuws over de diagnose van haar ziekte van Crohn en vertelde BT: “In feite ging mijn lichaam in een stilstand en het lukte me maar net om het einde [van Big Brother] te halen. Ik huilde van de pijn, was doodziek nadat ik iets had gegeten, had steenpuisten op mijn gezicht, geen energie en zo’n vreselijke gewrichtspijn in mijn enkels dat ik nauwelijks kon lopen.”

Mariah Carey

Mariah Carey kreeg haar diagnose van bipolaire stoornis II voor het eerst in 2001. Toch zou ze er tot 2018 niet publiekelijk over praten.

Mariah Carey

De zangeres vertelde People: “Tot voor kort leefde ik in ontkenning en isolatie in constante angst dat iemand me zou ontmaskeren. Het was een te zware last om te dragen en dat kon ik gewoon niet meer. Ik zocht en kreeg behandeling, ik zette positieve mensen om me heen en ik ging weer doen waar ik van hou – liedjes schrijven en muziek maken.”

Alec Baldwin

Van zijn werk in SNL tot kaskrakers, Alec Baldwin is een van de bekendste leden van zijn beroemde familie.

Alec Baldwin

Baldwin kreeg de diagnose chronische ziekte van Lyme en vertelde hoe moeilijk de ziekte is: “De eerste keer was het ergst van allemaal en ik dacht echt: dit is het, ik blijf niet leven.” Hij zei verder dat hij zijn kinderen nu zorgvuldig controleert op tekenbeten om te voorkomen dat ze dezelfde aandoening oplopen.

Will.I.Am

Will.I.Am. is een getalenteerde muzikant die zowel in zijn eentje als als lid van de Black Eyed Peas naam heeft gemaakt. De muzikant heeft ADHD.

Will.I.Am

Will.I.Am. zei zelfs dat zijn werk in de muziek hem hielp om beter met zijn ADHD-symptomen om te gaan. Hij vertelde Mirror in 2013: “Eén ding dat ik geleerd heb over ADHD is dat het moeilijk is om je aandacht erbij te houden en dat je niet stil kunt zitten, en dat je altijd in beweging bent en aan een heleboel dingen denkt, maar die eigenschappen werken goed voor mij in studio’s.”

Tia Mowry

Zoals veel mensen met een baarmoeder is Tia Mowry bekend met de strijd van endometriose. Ze schreef er zelfs een opiniestuk over voor Women’s Health.

Tia Mowry

Ze zei: “Ik dacht dat ik de enige was omdat niemand die ik persoonlijk kende hiermee te maken had gehad en toen realiseerde ik het me: Ik had nog nooit iemand uit Afro-Amerika in het openbaar zien praten over endometriose of hun strijd met onvruchtbaarheid. En als je niemand kent of ziet die lijkt op jou en die praat over wat je doormaakt, dan voel je je alleen en lijd je in stilte.”

Kristin Chenoweth

Kristin Chenoweth begon op Broadway voordat ze een begrip werd in Hollywood. Toen ze 24 was, zei ze dat ze last kreeg van migraine en duizeligheid.

Kristin Chenoweth

Het zou nog zes jaar duren voordat de diagnose van de ziekte van Ménière – een aandoening aan het binnenoor – werd gesteld. Ze vertelde Women’s Health: “Ik wil niet zwak overkomen, maar hoe ouder ik word, hoe meer ik denk: ‘Ik heb dit, en vandaag is misschien niet de beste dag,’ en dat is heel bevrijdend.”

Sarah Hyland

Sarah Hyland heeft een deel van haar verhaal gedeeld over haar leven met nierdysplasie. De aandoening heeft ertoe geleid dat de actrice meerdere niertransplantaties heeft ondergaan.

Sarah Hyland

De ster deelde ooit met Seventeen: “Ik ben geboren met zoveel gezondheidsproblemen dat artsen mijn moeder vertelden dat ik nooit een normaal leven zou hebben.” Hyland ging verder met het beschrijven van de steun van haar moeder voordat ze zei: “Als ik geen gewoon leven kan hebben, kan ik net zo goed een buitengewoon leven hebben. Als je ergens je zinnen op zet, zul je het bereiken.”

Selena Gomez

Als voormalige Disney-ster heeft Selena Gomez een groot deel van haar leven in de publieke belangstelling gestaan. In 2015 onthulde Gomez dat ze lupus had.

Selena Gomez

Gomez sprak ooit met de Lupus Research Alliance om te zeggen: “Van de aandoening zelf tot de medicijnen die worden gebruikt om de ziekte te behandelen, lupus kan eenzaamheid veroorzaken door angst voor infecties, niet kunnen voorspellen hoe je je elke dag zult voelen en frustratie door chronische pijn en vermoeidheid. Het is belangrijk voor mensen met lupus om hulp te zoeken wanneer dat nodig is en te weten dat je er niet alleen voor staat.

Nick Jonas

De Jonas Brothers bereikten een indrukwekkende populariteit toen ze jong waren. De band was zelfs op tournee in 2005 toen Nick Jonas in het ziekenhuis werd opgenomen en de diagnose Type 1 Diabetes kreeg.

Nick Jonas

Hij vertelde Healthline: “Dat was alarmerend en het begin van mijn leven met deze ziekte. Het is best heftig om eraan terug te denken dat als het nog maar een paar dagen onbehandeld was gebleven, het heel erg slecht had kunnen aflopen, maar ik kreeg de zorg die ik nodig had toen ik die nodig had.” Jonas is openhartig geweest over zijn aandoening en heeft zelfs het goede doel Change for the Children opgericht.

Gabrielle Union

Zoals veel vrouwen heeft Gabrielle Union geworsteld met vruchtbaarheid, iets waar ze nogal open over is geweest. Tijdens een conferentie zei ze: “De realiteit is dat ik adenomyose heb.”

Gabrielle Union

Union zei verder: “Je kunt niets doen aan adenomyose.” De actrice heeft al meerdere keren gesproken over leven met adenomyose, vooral over de vruchtbaarheidseffecten die het heeft. Ze dringt er bij anderen op aan: “Weet dat als je vruchtbaarheidsproblemen hebt, je niet alleen bent […] Vruchtbaarheid is geen probleem voor oudere vrouwen. Het is een probleem, punt uit.”

Daisy Ridley

Daisy Ridley is een andere actrice die heeft gesproken over haar leven met endometriose en polycysteus ovarium syndroom of PCOS.

Daisy Ridley

Ze deelde haar eigen diagnostische reis op Instagram en eindigde met: “Mijn punt is, voor iedereen die ergens last van heeft, ga naar een dokter; betaal voor een specialist; laat je hormonen testen; laat je allergieën testen; houd in de gaten hoe je lichaam zich voelt en maak je geen zorgen dat je als een hypochonder klinkt. Van je hoofd tot de toppen van je tenen, we hebben maar één lichaam.”

Halsey

Halsey is een andere ster die openhartig is geweest over haar endometriose. Ze deelde dat hun diagnose een moment was dat gepaard ging met gemengde emoties.

Halsey

De zangeres deelde ooit op Twitter over haar diagnose: “Er achter komen dat ik [endometriose] had was het meest bitterzoete moment omdat het betekende dat ik niet gek was! Ik was geen ‘baby! Ik had het volste recht om het gevoel te hebben dat de wereld instortte. Maar het was beangstigend om erachter te komen.” Ze spoorde haar fans ook aan: “Weet alsjeblieft dat je niet alleen bent.”

Christina Applegate

Christina Applegate kondigde in 2022 aan dat ze de diagnose MS had gekregen. Ondanks haar ziekte stond Christina erop om het filmen van het laatste seizoen van haar hitshow Dead to Me af te maken om fans afsluiting te geven.

Christina Applegate

De actrice zegt dat filmen terwijl ze ziek is het moeilijkste is dat ze ooit heeft moeten doen. Op dit moment moet Christina een stok gebruiken om te lopen en ze beweert dat ze 40 kilo is aangekomen. Tegenwoordig neemt ze een pauze van het werk en focust ze zich op haar gezondheid.

Bruce Willis

In 2022 stopte Bruce Willis met acteren vanwege zijn diagnose afasie. Afasie veroorzaakt taalproblemen, dus het is logisch dat dit invloed heeft op Willis’ carrière. Helaas verslechterde de situatie in 2023 toen Bruce’s toestand escaleerde tot dementie.

Bruce Willis

Helaas is er op dit moment geen behandeling voor de 67-jarige. Hoewel we misschien geen films meer zullen zien van Bruce Willis, zal zijn impact op Hollywood blijven. De laatste film van de acteur, Assassin, draait op 31 maart 2023 in de bioscoop.

Sinéad O’Connor

Sinéad O’Connor vertelde onlangs over haar levenslange strijd met haar geestelijke gezondheid, die werd verergerd door het tragische verlies van haar zoon Shane in 2022. De tragedie sloeg opnieuw toe in 2023 toen O’Connor op 56-jarige leeftijd overleed.

Sinéad O’Connor

Kort voor haar overlijden maakte de zangeres duidelijk dat ze aan haar geestelijke gezondheid werkte en plannen had voor de toekomst. Ze vertelde specifiek dat ze net terug naar Londen was verhuisd, aan een nieuw album werkte en op tournee wilde gaan.

Celine Dion

Celine Dion moest haar langverwachte wereldwijde tournee afzeggen, wat veel vragen opriep bij de fans. Het antwoord op die vragen was helaas dat de zangeres gediagnosticeerd was met het Stiff Person Syndrome – een zeldzame neurologische aandoening.

Celine Dion

SPS veroorzaakt pijnlijke spierspasmen die het voor Dion moeilijk maken om haar dagelijks leven te leiden en waardoor ze niet kan presteren. Hoewel er nog geen genezing is, werkt Celine er hard aan om haar levenskwaliteit zoveel mogelijk te behouden.